Psychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek aanvragen? Spoorvorming geeft deskundig advies aan gemeenten en werkgevers.
Een psychologisch onderzoek kan door werkgevers en gemeenten ingezet worden om te bepalen of iemand met psychosociale klachten in staat is tot werken. Een psychologisch onderzoek is een manier om klachten, prestatieniveau, persoonlijkheidskenmerken en andere eigenschappen in beeld te brengen. De keuze van de test hangt af van wat u, de aanvrager, wilt weten en wat de omstandigheden zijn. Een vraagstelling zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

– Waar wordt iemands persoonlijkheid door gekenmerkt?
Is er sprake van een depressie en/of angststoornis?
– Is er sprake van contactproblemen?
– Wat is het intelligentieniveau?

Voordat een psychologisch onderzoek wordt uitgevoerd, is het van belang eerst deskundig advies uit te brengen over welke test nu precies gewenst is. Soms is namelijk ook een test nodig als nog niet helemaal duidelijk is wat er precies met iemand aan de hand is.

Laat u adviseren over het juiste psychologisch onderzoek.
Spoorvorming heeft bij diverse werkgevers, arbo-diensten en gemeenten in het land ruime ervaring opgedaan met het verzorgen van psychologisch onderzoek. Wij ondersteunen u met maatwerk advies over welke test in een bepaalde situatie ingezet moet worden. Meer weten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.