Deskundigenoordeel

Deskundigenoordeel nodig? Spoorvorming geeft advies en ondersteunt bij aanvragen.
Re-integratie en re-integratietrajecten zijn een zaak tussen werkgever en werknever. UWV heeft daar meestal geen rol in. Maar wat moet u doen als het re-integratieproces vastloopt en de Arbo-dienst of het re-integratiebedrijf niet verder kan helpen? Dan kan zowel werkgever als werknemer een zogenaamd deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV.

Wat is een Deskundigenoordeel?
Het deskundigenoordeel is een oordeel over de re-integratie op een bepaald moment. De volgende situaties worden daarbij beoordeeld:
– is er sprake van ziekte of geen ziekte?
– kan de werknemer zijn eigen werk doen?
– heeft de werknemer of werkgever genoeg re-integratie inspanningen verricht?
– is het werk dat de werknemer binnen of buiten het bedrijf wilt of moet doen passend?
Het deskundigenoordeel is dus geen advies over hoe u re-integratie moet aanpakken, maar of het gekozen re-integratietraject goed wordt uitgevoerd.

Deskundigenoordeel-advies van Spoorvorming.
Een deskundigenoordeel wordt alléén vanuit een UWV-rol verricht. Spoorvorming heeft vanuit deze rol jarenlange ervaring opgedaan. Spoorvorming kan dan ook als geen ander een gedegen deskundigenoordeel advies geven aan zowel werkgever als werknemer. Spoorvorming ondersteunt bij de aanvraag. Welke aanvraag moet worden ingediend? Welke informatie is daarbij van belang? Welke formulieren dienen gebruikt te worden?

Meer weten?
Neem geheel vrijblijvend contact op met Spoorvorming.